dijous, 19 de febrer del 2015

Vídeos de motivació

Una de les majors dificultats del professor de física i química és l'actitud negativa de l'alumnat quan ha de cursar la matèria perquè li han contat que és una matèria molt difícil i que no es pot comprendre. Davant d'açò cada professor de física i química ha d'actuar i la millor manera és amb una bona proposta de d'activitats i tasques dins de l'aula. En aquest sentit algun vídeo de motivació de cara a l'alumnat pot ajudar.

Em sorprèn quan alguna persona ja llicenciada em comenta que mai va entendre la física i química i que creu que mai ho podrà fer. Crec que entendre la ciència bàsica ha d'estar a l'abast de tots i és una important tasca que tenim el professorat de ciències i en especial el de física i química, perquè la percepció que té la gent d'altres ciències com la biologia és molt millor. De cada promoció que entra en un institut pot ser que només dos o tres persones acaben estudiant física o química i uns quants més necessitaran aquestos coneixements. Evidentment hem de formar bé a aquestes persones. Però tots els membres de la promoció segur que tenen curiositat i els agrada entendre perquè passen determinats fets naturals. Una missió important d'una formació acadèmica bàsica és en primer lloc no matar la curiositat que tenen i en segon fomentar-la.

Dins de la idea que he explicat en paràgrafs anteriors tinc prepparats un parell de vídeos per als de 3r de l'ESO. Per què aquest curs? Perquè és el primer en que veuen una matèria anomenada física i química(igual en un parell de cursos si s'aplica la nova llei açò passarà en 2n d'ESO). Al principi de curs l'alumnat va molt al laboratori i juguen prou. El primer vídeo va en aquest sentit i és el següent:



Aprofitant les vacances de Nadal vaig preparar un vídeo el passat curs, que també he aprofitat aquest per felicitar-los les vacances i per motivar-los per al que queda de curs.

També volia posar ací un vídeo de motivació i a la vegada de promoció que vaig fer el curs passat per una fira solidària que es fa cada any en el meu centre i es diu La Botiga de la Pau. Els de 3r van fer un joguet anomenat el Fortune Teller Fish i vam promocionar la seua venda a través d'un vídeo i paral·lelament vam llançar un concurs en que tota la gent que el comprova podia guanyar un premi si explicava les bases científiques del joguets. En una propera entrada parlaré d'aquest joguet. El vídeo és el següent:




En resum, que al final el que importa és la proposta d'activitats que poden fer atractiva la física i la química i els vídeos de motivació són un simple complement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada