dimarts, 9 de desembre del 2014

PhysicsBowl

En 2011 vaig començar aquest bloc per comentar les meues experiències de física i química. Aquest és un bloc dirigit a altres professors de física i química. Les intencions eren bones, però després de 6 entrades es va quedar aparcat. Les últimes 5 setmanes he estat fent el MOOC #preguntasPISA i he tornat a escriure en aquest bloc i li he agafat el gust. Així que vaig a tornar a escriure i a veure si dure més.

La meua primera entrada d'aquesta nova època del bloc va sobre unes competicions que fan en Estats Units sobre preguntes científiques. Vaig descobrir aquest concurs a través del twitter de l'assossiació americana de professors de física.  La veritat és que crec que hi ha massa pregunta memorística, però entre tanta pregunta es troba alguna qüestió bona i sempre pot servir d'inspiració per introduir algun concepte d'alguna altra manera o preparar alguna activitat nova.

Com segur que si eres professor de física i química el que vols és valorar aquestes pàgines per tu mateix ací et deixe els enllaços:

National Science Bowl: es poden trobar preguntes de totes les ciències (biologia i geologia, física i química, matemàtiques).

Physicsbowl: en la part de física em pareix que hi ha algunes qüestions de molta utilitat per a 1r de batxillerat.

Math Bowl: si algun professor de matemàtiques es perd per ací igual li agraden les preguntes de matemàtiques que hi ha en la pàgina enllaçada.

Més allà de la qualitat de les preguntes em pareix que aquest tipus de concursos estan bé perquè segur que motiven a molts alumnes i fan que vulguen aprendre més sobre ciències.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada